Oloni on syksyyn uppoamisen sijaan tänä vuonna yllättävän energinen ja hyvä! Siitäkin huolimatta, että ruska on jäämässä taakse, lehdet putoavat ja jäljelle jää hiljainen luopuminen ja sen hyväksyminen, että maisema katoaa kosteaan, sumuiseen ja harmaaseen usvaan.  Uskon, että osasyy siihen on se, että viime kesänä kuulin ensimmäisen kerran endokannabinoidijärjestelmästä ja siitä, kuinka omaansa voi ravita. Olen keliaakikko ja lisäksi kasvissyöjä, joten olen vuosien saatossa tottunut siihen, ettei kehoni aina toimi täysillä, kun ravintoaineet eivät imeydy optimaalisesti, mikä vaikuttaa valtavasti myös henkiseen hyvinvointiin. Ja uskon tämän toimivan myös toisinpäin; henkinen hyvinvointi auttaa ravintoaineiden imeytymisessä. 

 

 Mutta palataan siihen endokannabinoidijärjestelmään ja miten se on vaikuttanut henkiseen hyvinvointiini. Mikäli sana endokannabinoidijärjestelmä tai kannabinoidit ovat sinulle täysin uusia, googlettamalla löytyy paljon tietoa! Suosittelen kurkkaamaan. Lyhyesti kyseessä on kehon suuri säätelyjärjestelmä, joka tasapainottaa ja säätelee useita kehon eri toimintoja. Endokannabinoidijärjestelmää voi tukea oikeanlaisella ravinnolla ja ennen saimmekin kannabinoideja ravinnosta, koska eläimille syötettiin rehuksi hamppua, joka sisältää kannabinoideja. Siitä on kuitenkin jo noin 80 vuotta, koska hamppu ja marijuana joutuivat kieltolain alle ja niiden käyttö lopetettiin. Nyt hamppu (päihteetön versio!) on palannut kuluttajien saataville, mikä on mahtava juttu! Omaa säätelyjärjestelmäänsä voi jälleen tukea luonnollisesti. 

Itse lisäsin ensimmäisenä ruokavaliooni Pure Gold -öljyn, jossa on kaikki hampunvarresta saatavat kannabinoidit, paitsi tietysti laiton THC. Tuote ei siis ole lainkaan päihdyttävä ja se on täysin laillinen! Ensimmäisen kuukauden aikana en huomannut mitään merkittävää muutosta hyvinvoinnissani, muuta kuin ensimmäisenä yönä nukkumaan mennessä unikuvani olivat tavallista vilkkaampia. Toisena kuukautena aloin ottamaan tehokkaampaa saman valmistajan öljyä, eli toisin sanoen öljyä, jossa on enemmän kannabinoideja kokoonsa nähden. Silloin iski tajuton väsymys. Olin pari viikkoa todella väsynyt, ja tämä kuulemma tapahtuu useille, kun lisää kannabinoidit ruokavalioon. Keho on yksinkertaisesti ollut niin kauan ilman niitä, että alkaa reippaasti hakeutua tasapainoon ja levossahan keho palautuu! Väsymysviikkojen jälkeen huomasin energiatasoni nousseen. Jaksoin ihan eri tavalla touhuta tyttäreni kanssa ja ylipäänsä oloni oli normaali, tai miten sitä kuvailisi, sellainen, että onpa ihanaa taas olla normaali. Jotenkin sellaiselta se tuntui minusta! 

 

   Nyt olen käyttänyt kannabinoidipitoista hamppua ravinnossani reilut kolme kuukautta ja myös ihoni on vähemmän kuiva kuin ennen. Se on ihanaa, koska minulla on sellainen kuiva, ohut iho, joka yleensä talvea kohti vain pahenee. Odotan innolla, mitä kaikkea tämä vielä tuo lisää, kun endokannabinoidijärjestelmäni jatkaa tasapainottumistaan. Mikäli aihe kiinnostaa, kannattaa kurkata maailman suurimpaan kokoelmaan hamppu- ja cbd- aiheista tutkimustietoa täällä: 

 

echoconnection.org/education.  (skrollaa alaspäin ja löydät aakkosellisen hakemiston) 

 

Jos luonnollisten, turvallisten ja tutkittujen kannabinoidipitoisten hampputuotteiden tilaaminen kiinnostaa, kurkkaa täältä:

 

Hempyourself.kannaway.com

 

Ja jos haluat kysyä tai keskustella aiheesta, voit kysyä minulta:
tea . hono {at} gmail . com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *